Két oka van annak, hogy ennek a bejegyzésnek meg kellett születnie: az első, hogy igen szeretem a kávét, a másik, hogy Finnország lakosai fogyasztják a legtöbb kávét a világon. Kávé reggel, kávé tízkor, délben, ötkor, nyolckor, éjfélkor, bármikor. A hó, a salmiakki és a kávé hazája ez az ország (no meg persze a Mikulásé).
            Amikor vendégségbe érkezik az ember és eljön a kávézás ideje, akkor természetesnek veszik, hogy te szereted a kávét és inni akarsz, ezért általában kérdés nélkül kapod a csészédbe(bögrébe..). Mellé apró sütemények, az elmaradhatatlan rozskenyér vajjal, sajttal és egyéb rágcsálnivalók közül válogathat a kedves vendég.
A kávézók egymás hegyén hátán, legalábbis Jyväskyläben. Nekem a legjobban eddig a Hemingway’s Bar & Café tetszett. Hangulatát tekintve a székesfehérvári Ribillióhoz tudnám hasonlítatni, de lényegesen nagyobb, valamint étteremként és kaszinóként is működik.             
  A kávéval kapcsolatban a legmegdöbbentőbb az az élményem, amikor a Tukku nevű bevásárlóközpontban a bevásárlókocsik mellett egy elkülönített kis „konyhában” leülhetsz a székekre, az asztalokon a friss újság és megihatod a napi ikszedik kávédat. Hogy ez miért megdöbbentő? Mikró, mosogató, kávéfőző, teafőző, poharak, hangulatos díszítés és mindez ingyen. Cserébe, ha épp te iszod az utolsó csepp kávét, akkor neked kell odatenned a következő adagot. Ennyi, és működik. Vajon otthon működne?

 

 

Szerző: zsuzskavagyok  2009.03.23. 18:09 4 komment

Címkék: kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://geszlerzsuzska.blog.hu/api/trackback/id/tr851020705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigi_lime (törölt) 2009.03.24. 16:53:08

én azt hittem, az amerikaiak kávéznak a legtöbbet...

kávéban mondjuk sztem senki nem veri le az eltéseket:D én most szoktam rá...

egyébként ez a kávésarok itthon tuti nem működne, az első ember elvinné a kávét...a második a poharat...a harmadik a mikrót...

c{o}ffee 2009.05.10. 04:01:37

Kávé:)

(Uhh, banyeg, egyhelyen kávé, kaja, kaszinó?!... biztosan nem lennék törzsvendég...)

zsuzskavagyok 2009.05.19. 11:15:40

gigi: köszönöm az első kommentet, és bocs, hogy csak most reagálok ide.
hát elte, hja. mondjuk azért a vizsgaidőszakos 20ft-os automatás kávé megviseli az ember testét, lelkét :D kíváncsi lennék miből készül.

zsuzskavagyok 2009.05.19. 11:16:32

bazsi: ááá, biztosan nem:)
süti beállítások módosítása